Jeg er utdannet master i arbeids- og organisasjonspsykologi fra Universitetet i Oslo, vel over gjennomsnittet betatt av det samme temaet, og driver konsulentselskapet Houge Organisasjonspsykologi.

I mitt arbeid hjelper jeg bedrifter med blant annet å legge arbeidsforholdene bedre til rette slik at man kan ta klokere valg, kartlegging av ledergruppers effektivitet, styrker og utviklingspotensial, kartlegging og utvikling av organisasjonens bedriftskultur og andre generelle tiltak rettet mot organisasjonsutvikling. Når man først vet hvilke områder som kan forbedres, åpner det muligheten for å kunne handle på det. Jeg holder også foredag om flere dagsaktuelle og viktige temaer innen arbeids- og organisasjonspsykologien, eksempelvis motivasjon, utvikling, stress, psykososialt arbeidsmiljø, team, ledelse, organisasjons- og tilbakemeldingskultur, organisasjonsendringer, atferdsøkonomi og mye mer!

I min hovedoppgave undersøkte jeg hvorvidt teamutvikling faktisk fungerer i toppledergrupper. Dette er et fagområde det er forsket meget lite på, noe som er overraskende da bedrifter investerer store beløp i utvikling av egne team og ledergrupper. Det kan være skummelt å investere penger, tid og energi i noe man ikke vet om faktisk virker. Gjennom å kartlegge 27 ledergrupper, fant jeg heldigvis svært spennende, lovende og morsomme funn! Ta gjerne kontakt om du vil vite mer om dette, og hvordan man kan gjøre en ledergruppe eller et team mer effektivt og velfungerende.

Jeg er samtidig ikke bare konsulent i praksis, men skriver også om praktiske tips om blant annet effektivt lederskap, dyktige team, arbeidsmiljø, organisasjonsutvikling, endringer, atferdsøkonomi og mye mer! Formålet med disse innleggene er at de skal bestå av en fornuftig blanding av teori og praktisk anvendbarhet fra arbeids- og organisasjonspsykologien, slik at man enkelt kan ta i bruk det man vet har større sannsynlighet for å faktisk virke, enn noe rent vilkårlig plukket ut av et ukeblad eller noe slikt.

Hvis du også syns dette høres interessant ut, eller om du har spørsmål og ønsker å komme i kontakt med meg, ta kontakt her eller send meg en e-post via espen@sysehouge.com