Om meg

Velkommen til fagbloggen Syse Houge organisasjonspsykologi. Siden drives av Espen Syse Houge. Fra høsten 2017 går jeg masterspesialisering i arbeids- og organisasjonspsykologi på UiO. Jeg er spesielt interesseret i atferd og psykologiske prosesser og utfall innenfor arbeids- og organisasjonslivet. Temaer jeg synes er spennende er ledelses- og organisasjonsutvikling, ledelsesatferd, utviklingen av gode team, kommunikasjonsprosesser, psykodrama og transaksjonsanalyse anvendt i arbeidssammenhenger.

Espen Syse Houge. Foto: MA foto. Bildet kan ikke gjengis uten tillatelse.

Espen Syse Houge. Foto: MA foto. Bildet kan ikke gjengis uten tillatelse

Formålet med dette nettstedet er å skrive innlegg om forskjellige aspekter ved psykologien, da særlig relatert til organisasjons- og ledelsespsykologi. Jeg får jevnlig tilbakemeldinger om at folk tenker primært på klinisk psykologi når jeg forteller at jeg studerer psykologi. Det stereotypiske bildet tenderer å være av en forvirret eller trist person som ligger på en sofa, mens en annen sitter i stolen ved siden av og noterer på en blokk. I noen få tilfeller kan nok det stemme, men som jeg forhåpentligvis skal få til å formidle, kan psykologien være mer enn som så.

Mitt ønske er at arbeidstagere, arbeidsgivere og ledere fra forskjellige sektorer kan bruke noe av det jeg formidler. Arbeidslivet kan være en utfordrende og slitsom arena, men med gode verktøy og virkemidler kan man raskt gjøre det til noe morsomt og produktivt. Det er derfor jeg liker å si at jeg jobber for hvordan gjøre at arbeidslivet ikke blir noe kjipt.

Jeg håper at medstudenter og andre interesserte innenfor og utenfor fagfeltet vil finne innleggene lærerrike, spennende og morsomme. Kunnskap er tross alt til for å kunne utforskes, spres og anvendes.